Onderzoeken en behandelen

Myah & Tearstim

Heeft u last van het droge ogen syndroom?

Bij Hartemink Optiek kunnen wij uw droge ogen beoordelen middels apparatuur genaamd Myah. Afhankelijk van dit vooronderzoek bepalen wij met u samen of het behandelen van uw droge ogen in onze optiekzaak kan plaatsvinden middels gebruik van de Tearstim.

Klachten

Heeft u last van branderige, rode, plakkerige, vermoeide ogen, jeuken ze of lijkt het of er zand in uw ogen zit? Of tegenstrijdig ervan, heeft u juist last van tranende ogen? Mogelijk heeft u last van het droge ogen syndroom, wat één van de meest voorkomende oogziekten is en dit kan zorgen voor verschillende typen van oogpijn. Veel mensen kennen dit onaangename gevoel, 20% van de wereldbevolking ervaart deze klachten en 40% daarvan zijn bril- of lensdragend.

Het hebben van droge ogen ontstaat voornamelijk doordat de traanfilm niet optimaal is en om nog specifieker te zijn; doordat de meiboomkliertjes die in uw onderste ooglid zitten niet optimaal werken. Deze klieren scheiden een lipide-laag (vetlaagje) af die ervoor zorgen dat de traanfilm niet zo snel verdampt. Als deze klieren inactief zijn geworden of te weinig lipides produceren, ontstaan dus bovenstaande klachten.

De dysfunctie kan worden getriggerd door verschillende (omgevings)factoren, te noemen:

  • Veel computerwerk;
  • Airco;
  • Vervuiling;
  • Oogchirurgie;
  • Onbalans in de hormonen;
  • Dieet;
  • Medicatie.

Myah

De oorzaak van uw droge ogen kan in beeld worden gebracht en gemonitord in verloop van tijd met behulp van de Myah. Dit instrument heeft een uitgebreid pakket die in kaart kan brengen waardoor de klachten van droge ogen bij u aanwezig zijn. Zo wordt er geanalyseerd hoe vaak u knippert en wat er gebeurt met de traanfilm op uw oog, ontstaan er bijvoorbeeld droogteplekjes en waar bevinden zich deze dan. Werken de meiboomklieren niet meer of niet afdoende bij u, dan kunnen wij dit fotograferen en met u bespreken.

Tearstim

Met behulp van IRPL (Intense Regulated Pulsed Light technologie), worden de meiboomklieren weer geactiveerd. Na 3 behandelingen met de Tearstim wordt een optimaal effect bereikt en heeft u een geruime tijd (tussen de 6mnd – 2 jaar) geen / minder last meer van droge ogen. Dit in tegenstelling tot oogdruppels die kortdurend de symptomen van droge ogen verlichten.

De Tearstim wordt onder uw ogen op 10 verschillende plekken geplaatst en geeft pijnloze lichtimpulsen af. Door de zenuw met lichtstralen te stimuleren, komen neurotransmitters (signaalstoffen) vrij die ervoor zorgen dat de afscheiding van de meiboomklieren wordt gestimuleerd en hersteld. De productiekwaliteit van de meiboomklieren wordt op deze manier verbeterd en het lipide-laagje in de traanfilm wordt gestabiliseerd. Effect: geen / minder last meer van droge ogen en bijhorende klachten!

Klinische studies

Sinds 2013 zijn er klinische studies gedaan, o.a door Dr. Malbrel, J. Craig en Dr. Li, die de effectiviteit van behandelen via de IRPL-technologie hebben bevestigd. Deze studies hebben bewezen dat door behandeling met de Tearstim, de oorzaak van het probleem van de droge ogen werd ge-elimineert en dat 85% van de personen langdurige verlichting ervaren. De verbetering van de symptomen was al merkbaar na de eerste applicatiesessie en bij elke volgende sessie zou de verbetering steeds langer aanhouden.

Video’s


Geïnteresseerd?
Heeft u vragen of wilt u een graag een droge ogen onderzoek? U kunt ons bereiken via ons nummer 0314-840134 of u kunt eenvoudig digitaal een afspraak inplannen via onderstaande link.