Easy Scan

Het apparaat om uw netvlies goed in beeld te brengen

Wilt u weten hoe het met de gezondheid van uw ogen is gesteld?

Netvliescontrole met Easyscan

Wist u dat het heel verstandig is om regelmatig uw ooggezondheid te laten controleren? Voorkomen is immers beter dan genezen. Hartemink Optiek werkt met de Easyscan, een apparaat dat van beide ogen gedetailleerde netvliesfoto’s( scans ) kan maken.

Werking van het netvlies

Het netvlies is als het ware de ‘binnenbekleding’ van uw oog. De fotoreceptoren in het netvlies zetten licht om in elektrische impulsen. Via de oogzenuw gaan deze naar de hersenen, waarna een beeld wordt gevormd.

Waarom de Easyscan?

Met de Easyscan kunnen oogziektes aan het netvlies zoals macula degeneratie en glaucoom tijdig ontdekt worden. Veel oogaandoeningen richten al onherstelbare schade aan voordat u er last van heeft. Juist daarom is een netvliescontrole erg belangrijk.

Hoe werkt de test?

U neemt plaats achter de EasyScan camera met de kin op de kinsteun
en het voorhoofd tegen de hoofdsteun. Vervolgens ziet u in de camera een blauw lichtje. Zodra het netvlies goed in beeld is wordt de eerste foto gemaakt. Daarna verschuift het lichtje en wordt er een tweede foto gemaakt. Op dezelfde wijze wordt er een foto van uw andere oog gemaakt. De uitslag van het onderzoek krijgt u op een later moment, als deze gecontroleerd en beoordeeld is door onze optometrist, op afstand, dhr. Kuiterman van OLA (Optometric Leisure Association).

Kosten

De kosten voor dit onderzoek bedragen: €65.

Binnen 24uur krijgt u (digitaal) een rapport met de gemaakte foto’s van uw ogen en de uitkomst van het onderzoek toegestuurd.

 

Wat is een optometrist?

Een optometrist heeft de kennis en de mogelijkheden om te beoordelen of een oog gezond is of niet.

In vergelijking met een opticien is de optometrist hoger en breder opgeleid.  Een optometrist onderscheidt hierbij tussen pluis/niet pluis. Als het nodig is, schakelt de optometrist de hulp van de oogarts in.

Het beroep van de optometrist is opgenomen in de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Daarmee is de beschermde titel ‘optometrist’ wettelijk erkend als professional in de (oog-)gezondheidszorg.