Ik heb branderige, rode, plakkerige en/of tranende ogen

  • Heeft u last van branderige, rode, plakkerige, of vermoeide ogen?
  • Jeuken uw ogen of voelt het alsof er zand in zit?
  • Of ervaart u juist tranende ogen?

Dit kunnen symptomen zijn van het Droge ogen syndroom, een veelvoorkomende aandoening waar wereldwijd ongeveer 20% van de mensen last van heeft. Vooral onder bril- of lensdragers komt dit vaak voor.

De oorzaak van het Droge ogen syndroom ligt vaak bij de meiboomkliertjes in uw onderste ooglid. Deze kliertjes produceren een vetlaagje dat helpt om de traanfilm op uw ogen te stabiliseren en verdamping te voorkomen. Wanneer deze kliertjes niet optimaal functioneren, kunnen de branderige en andere onaangename symptomen optreden.

Omgevingsfactoren die kunnen bijdragen aan het Droge ogen syndroom zijn onder andere:

  • Veelvuldig computergebruik
  • Airconditioning
  • Vervuiling
  • Oogchirurgie
  • Hormonale onbalans
  • Dieet
  • Medicatiegebruik

Diagnose en behandeling voor branderige ogen

Een effectieve behandeling voor branderige ogen begint met een nauwkeurige diagnose. Met behulp van onze Myah-apparatuur kunnen we de oorzaak van uw droge ogen in kaart brengen. Deze technologie analyseert onder andere uw knipperfrequentie en de staat van de traanfilm op uw ogen.

Tearstim: Innovatieve behandeling voor branderige ogen

Voor de behandeling van droge ogen bieden wij de Tearstim-behandeling aan. Dit is een methode die gebruik maakt van IRPL technologie (Intense Regulated Pulsed Light) om de meiboomklieren te reactiveren. Na ongeveer drie behandelingen met de Tearstim is het effect optimaal, waardoor u voor een langere periode (6 maanden tot 2 jaar) minder of geen last meer heeft van droge ogen. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de kortdurende verlichting die oogdruppels bieden.

Hoe werkt de behandeling tegen droge ogen?

De Tearstim wordt onder de ogen geplaatst en geeft pijnloze lichtimpulsen af. Deze stimuleren de zenuwen en neurotransmitters, waardoor de werking van de meiboomklieren verbetert en het lipide-laagje in de traanfilm wordt gestabiliseerd.

Klinische studies hebben de effectiviteit van IRPL-technologie bevestigd. Deze behandeling voor branderige ogen heeft bewezen de oorzaak van droge ogen aan te pakken. 85% Van de patiënten ervaren een langdurige verlichting van de klachten.

Bezoek plannen

Herkent u zich in bovengenoemde klachtomschrijving? Kom dan eens langs. Als u zeker wilt weten dat wij meteen alle tijd voor u hebben, is het verstandig uw bezoek te plannen.