Mijn lenzen zitten niet lekker en irriteren mijn ogen, wat kan ik daaraan doen?

  • Voor iedereen is het mogelijk om prettig zittende contactlenzen te leveren
  • Het hoeft niet per se aan uw lenzen te liggen. Droge ogen kunnen ook de oorzaak zijn
  • Samen met u gaan we op zoek naar de oorzaak en een comfortabele oplossing

Als uw lenzen niet lekker zitten, dan is het over het algemeen vrij gemakkelijk om de oorzaak te achterhalen. Bij uw bezoek aan onze optiek kunnen wij vaak al snel zien waar het probleem zit.

Als contactlenzen niet lekker zitten hoeft u nooit genoegen te nemen met de boodschap dat u er maar even aan moet wennen. Iedereen kan in principe lenzen dragen die prettig zitten. Na een korte periode van wennen is het dus de bedoeling dat u geen irritatie van uw contactlenzen meer ervaart. Blijft dit wel zo, dan zijn uw lenzen en u mogelijk geen goede match. Daar is natuurlijk gemakkelijk iets aan te doen.

Droge ogen syndroom

Ook komt bij circa 20% van de volwassenen het droge ogen syndroom voor. Vooral bij bril- en lensdragers zorgt deze aandoening voor problemen zoals rode ogen, branderige ogen, jeukende ogen en vermoeide ogen. Ook kunt u het gevoel hebben dat er een zandkorrel in uw oog zit en uw ogen kunnen tranen of juist droog zijn. Ook bij het droge ogen syndroom kunnen wij voor een oplossing zorgen die u veel comfort zal brengen.

Bezoek plannen

Herkent u zich in bovengenoemde klachtomschrijving? Kom dan eens langs. Als u zeker wilt weten dat wij meteen alle tijd voor u hebben, is het verstandig uw bezoek te plannen.