OOGMETING

Via een oogmeting de status van uw ogen bekijken?

Bij Hartemink Optiek Doetinchem kunt u terecht voor een zeer precieze oogmeting. Dankzij de nieuwste geavanceerde apparatuur kan uw opticien bij Hartemink Optiek exact bepalen waar welke correctie moet plaatsvinden. Kwaliteit staat bij de oogmeting voorop.

PRECISIE EN TECHNIEK

Technisch gezien kunt u er bij Hartemink Optiek van op aan dat brillen en contactlenzen met de grootste precisie worden aangemeten, exact afgepast op de zichtbehoefte van ieder individu. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en apparatuur van Essilor (bekend van de multifocale Varilux glazen). De oogmeetruimte bij Hartemink Optiek in Doetinchem is gesitueerd in een afgeschermd gedeelte van de optiekzaak. Hierdoor kunt u in alle rust op discrete wijze samen met de opticien bekijken hoe het is gesteld met uw ogen. Er is tevens gedacht aan de partner of de ouder (in het geval van oogmeting bij kinderen). Zij kunnen aanwezig zijn in de oogmeetruimte en comfortabel plaatsnemen. Na de oogmeting is er alle tijd om de juiste aandacht te besteden aan de kijkoplossing die het beste bij u past. Uiteraard helpt de opticien u bij het maken van de juiste, weloverwogen keuze.

AVA-technologie

Wist u dat de ogen van 95% van de mensen nóg beter gecorrigeerd kunnen worden? Uw ogen hebben dus meer potentieel dan u denkt. Met onze nieuwste oogmeettechniek kunt u dit zelf ervaren. Onze AVA-technologie tilt uw oogmeting naar een nieuw niveau van gemak en comfort. U ervaart een vloeiender en meer ontspannen oogonderzoek dan ooit tevoren.

Al decennia lang worden ogen gemeten tot een kwart van een dioptrie, bijvoorbeeld een sterkte van -1,75 of +0,25. Dit zijn de huidige correctienormen van brillenglazen, maar deze beperken uw zicht omdat uw ogen een veel hogere precisie kunnen waarnemen. Dankzij de AVA-technologie kunnen we een preciezer oogonderzoek uitvoeren dat tot wel honderdsten nauwkeurig is. Uw sterkte kan dan dus ook -1,76 of -1,77 zijn. Dit verschil ziet u direct.

En dat niet alleen: na het oogonderzoek kijken we met onze unieke VOX-apparatuur naar de exacte positie en stand van uw montuur op uw gezicht. De sterkte van de glazen wordt vervolgens geoptimaliseerd voor uw montuur, zodat u kunt genieten van optimaal zicht in alle kijkrichtingen.

“Elk oog is anders en bestaat uit unieke kenmerken. Dankzij de nieuwste AVA-technologie kunnen wij een net zo unieke oogmeting uitvoeren en uw sterkte tot op honderdsten bepalen. Als resultaat krijgt u een ultiem nauwkeurige bril voor optimale kijkprecisie en kijkcomfort.” – Herman Hartemink

Oogonderzoek

U kunt er bij Hartemink Optiek voor kiezen of u enkel een oogmeting wilt of deze wil uitbreiden met een oogonderzoek. Bij dit onderzoek wordt een vragenlijst met u doorgenomen met vragen omtrent uw ooggezondheid (algemene gezondheid, familiaire belasting, medicatie, huidig gezichtsvermogen etc.), tevens wordt uw netvlies gecontroleerd met behulp van de Easyscan, dit apparaat maakt gedetailleerde netvliesfoto’s (scans). Het netvlies is als het ware de ‘binnenbekleding’ van uw oog. De fotoreceptoren in het netvlies zetten licht om in elektrische impulsen. Via de oogzenuw gaan deze naar de hersenen, waarna een beeld wordt gevormd.

Waarom de Easyscan?

Met de Easyscan kunnen oogziektes aan het netvlies zoals macula degeneratie en glaucoom tijdig ontdekt worden. Veel oogaandoeningen richten al onherstelbare schade aan voordat u er last van heeft. Juist daarom is een netvliescontrole erg belangrijk.

Hoe werkt de test?

U neemt plaats achter de EasyScan camera met de kin op de kinsteun en het voorhoofd tegen de hoofdsteun. Vervolgens ziet u in de camera een blauw lichtje. Zodra het netvlies goed in beeld is wordt de eerste foto gemaakt. Daarna verschuift het lichtje en wordt er een tweede foto gemaakt. Op dezelfde wijze wordt er een foto van uw andere oog gemaakt. De uitslag van het onderzoek krijgt u op een later moment, als deze gecontroleerd en beoordeeld is door onze optometrist dhr. Kuiterman van OLA (Optometric Leisure Association). Binnen 24-48uur krijgt u (digitaal) een rapport met de gemaakte foto’s van uw ogen en de uitkomst van het onderzoek toegestuurd.

 

Wilt u ook alle potentie uit uw ogen halen? Maak dan een afspraak voor een oogonderzoek. Dit kan heel gemakkelijk via onze website of door te bellen naar 0314 840 134.