Droge ogen | Oplossingen | Hartemink Optiek Doetinchem

Droge ogen syndroom

  • Heeft u last van branderige, rode, plakkerige, of vermoeide ogen?
  • Jeuken uw ogen of voelt het alsof er zand in zit?
  • Of ervaart u juist tranende ogen?

Dit kunnen symptomen zijn van het Droge ogen syndroom, een veelvoorkomende aandoening waar wereldwijd ongeveer 20% van de mensen last van heeft. Vooral onder bril- of lensdragers komt dit vaak voor.

De oorzaak van het Droge ogen syndroom ligt vaak bij de meiboomkliertjes in uw onderste ooglid. Deze kliertjes produceren een vetlaagje dat helpt om de traanfilm op uw ogen te stabiliseren en verdamping te voorkomen. Wanneer deze kliertjes niet optimaal functioneren, kunnen de branderige en andere onaangename symptomen optreden.

Omgevingsfactoren die kunnen bijdragen aan het Droge ogen syndroom zijn onder andere:

Diagnose en behandeling voor branderige ogen

Een effectieve behandeling voor branderige ogen begint met een nauwkeurige diagnose. Met behulp van onze Myah-apparatuur kunnen we de oorzaak van uw probleem in kaart brengen. Deze technologie analyseert onder andere uw knipperfrequentie en de staat van de traanfilm op uw ogen.

Uit de diagnose blijkt of uw branderige ogen het gevolg zijn van of een waterprobleem of verdampingsprobleem. Voor de eerstvolgende twee weken na de diagnose krijgt u van ons een pakket mee. Daarin treft u een oogmasker, schoonmaakdoekjes, oogdruppels en een lotion. Afhankelijk van uw ervaringen met het pakket adviseren wij een eventuele opvolgende behandelmethode. Bijvoorbeeld met de Tearstim.

Tearstim: Innovatieve behandeling voor branderige ogen

Voor de behandeling van droge ogen bieden wij de Tearstim-behandeling aan. Dit is een methode die gebruik maakt van IRPL technologie (Intense Regulated Pulsed Light) om de meiboomklieren te reactiveren. Na ongeveer drie behandelingen met de Tearstim is het effect optimaal, waardoor u voor een langere periode (6 maanden tot 2 jaar) minder of geen last meer heeft van droge ogen. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de kortdurende verlichting die oogdruppels bieden.

Hoe werkt de behandeling tegen droge ogen?

De Tearstim wordt onder de ogen geplaatst en geeft lichtimpulsen af. Deze stimuleren de zenuwen en neurotransmitters, waardoor de werking van de meiboomklieren verbetert en het lipide-laagje in de traanfilm wordt gestabiliseerd.

Klinische studies hebben de effectiviteit van IRPL-technologie bevestigd. Deze behandeling voor branderige ogen heeft bewezen de oorzaak van droge ogen aan te pakken. 85% Van de patiënten ervaren een langdurige verlichting van de klachten.

Kom voor advies naar onze optiek

Denkt u dat u mogelijk last heeft van het droge ogen syndroom? Dan bent u van harte welkom in onze optiek. Wij stellen u de nodige vragen, kijken naar uw ogen en bespreken met u onze bevindingen en de mogelijkheden.

Een afspraak maken is verstandig. Zo weet u zeker dat u meteen aan de beurt bent.

Uw bezoek inplannen?

Uw bezoek inplannen regelt u eenvoudig online of telefonisch met ons.

Voordelen van uw bezoek plannen:

  • Gemakkelijk online of telefonisch inplannen
  • U wordt direct geholpen
  • Wij kunnen alle tijd voor u en uw ogen nemen
Op Woensdag 17-07 en 24-07 zijn wij gesloten.
Op Woensdag 17-07 en 24-07 zijn wij gesloten.