Glaucoom | Oogzorg | Hartemink Optiek Doetinchem

Glaucoom herkennen en behandelen

Heeft u last van:

  • Verlies van perifeer zicht (zijzicht)?
  • Zien van halo’s of lichtkringen ziet rond lampen of andere lichtbronnen?
  • Wazig zien bij weinig licht, veranderend zicht?
  • Intense oogpijn?

Dan het belangrijk om in actie te komen Vroege detectie is cruciaal bij het beheersen van glaucoom en het behouden van uw zicht. Wij kunnen u helpen tijdig te handelen.

Glaucoom is een ernstige aandoening die de zenuwen in uw ogen kan beschadigen, vaak als gevolg van een te hoge druk in het oog. Het is een van de belangrijkste redenen waarom mensen boven de 60 jaar hun zicht kunnen verliezen. Met een tijdige diagnose en de juiste aanpak is het mogelijk om het risico op ernstig zichtverlies te beperken.

Herkennen van Glaucoom

Glaucoom wordt meestal veroorzaakt door een te hoge druk in uw ogen, die schade aan de zenuwen kan geven.  Als u Glaucoom heeft, merkt u daar in het begin misschien niet veel van. Dit komt doordat de veranderingen in uw zicht heel geleidelijk gaan. Het begint vaak met het verlies van het zicht aan de zijkanten van uw gezichtsveld, wat langzaam erger kan worden. Dit kan uiteindelijk leiden tot ’tunnelvisie’, waarbij u alleen nog in het midden goed kunt zien.

Behandeling en ondersteuning

Als een oogarts Glaucoom bij u vaststelt, focust de behandeling zich vaak op het verlagen van de druk in uw ogen. Dit kan met oogdruppels, speciale medicijnen, een laserbehandeling of soms zelfs een operatie. Het is heel belangrijk om er vroeg bij te zijn en de behandeling trouw te volgen om uw zicht zo goed mogelijk te behouden.

Wat wij als opticien voor u kunnen doen

Als u merkt dat uw zicht verandert of slechter wordt, kunt u bij ons een oogmeting laten doen. Als wij daar aanleiding toe zien, doen wij niet alleen de oogmeting. Wij bieden u dan ook een oogonderzoek aan, zonder extra kosten. Voorafgaand aan en tijdens uw bezoek zullen we een aantal vragen stellen om beter te begrijpen over de achtergrond van uw klachten. Wij analyseren hoe uw zicht is en hoe uw algehele ooggezondheid ervoor staat. Daarbij letten wij goed op tekenen van Glaucoom en andere oogproblemen. Als wij iets ongewoons merken, zullen wij u altijd adviseren om een oogarts te bezoeken voor een uitgebreidere controle. Deze manier van werken helpt ons om eventuele problemen vroeg aan te pakken, zodat wij samen met u uw ervoor kunnen zorgen dat u goed blijft zien.

Kom voor advies naar onze optiek

Denkt u dat u mogelijk Glaucoom hebt? Dan bent u van harte welkom in onze optiek. Wij stellen u de nodige vragen, kijken naar uw ogen en bespreken met u onze bevindingen en de mogelijkheden van een eventuele doorverwijzing naar de oogarts.

Een afspraak maken is verstandig. Zo weet u zeker dat u meteen aan de beurt bent.

Uw bezoek inplannen?

Uw bezoek inplannen regelt u eenvoudig online of telefonisch met ons.

Voordelen van uw bezoek plannen:

  • Gemakkelijk online of telefonisch inplannen
  • U wordt direct geholpen
  • Wij kunnen alle tijd voor u en uw ogen nemen
Op Woensdag 17-07 en 24-07 zijn wij gesloten.
Op Woensdag 17-07 en 24-07 zijn wij gesloten.