Nachtlenzen

Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen uw ogen.

Hoe werkt het?

Nachtlenzen draagt u als u slaapt. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen uw ogen. De lenzen raken niet uw hoornvlies (cornea), maar drijven op uw traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van uw oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat u overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer u vaak last heeft van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als u gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven u hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als u wakker bent.

 

Nachtlenzen aanmeten

Voordat u nachtlenzen kan gaan dragen, beoordeelt Herman of uw ogen geschikt zijn voor nachtlenzen. Helaas zijn nachtlenzen niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes.

 

Voor het aanmeten van nachtlenzen maakt Herman met behulp van een corneatopograaf een topografisch beeld van uw ogen. Dit is belangrijk om de vorm van uw ogen nauwkeurig te bepalen. Verder zal hij uw sterkte opmeten. Met deze gegevens worden nachtlenzen gemaakt die precies op maat gemaakt zijn voor uw ogen en de correctie die u nodig heeft.

 

Direct na het aanmeten van de lenzen, gaan de lenzen voor u persoonlijk in productie. Zodra deze geleverd zijn in onze winkel, krijgt u van ons bericht en kan u uw lenzen ophalen. Als u nog nooit lenzen gedragen heeft, zal Herman met u doornemen hoe u de lenzen inzet, uithaalt en schoonmaakt.

 

Controles

Omdat nachtlenzen een andere werking hebben dan ‘gewone’ contactlenzen is het in de beginfase belangrijk om regelmatig op controle te komen bij Herman. Alleen dan kan Herman de beste werking van uw nachtlenzen garanderen.

 

Wenperiode

Meestal kan u na 1 week behoorlijk scherp zien. In sommige gevallen kan het iets langer duren. Hoe lang u nodig heeft, is afhankelijk van uw sterkte en uw ogen. U kan met Herman overleggen hoe u deze periode kan overbruggen. Dit kan bijvoorbeeld door het dragen van daglenzen.

 

Jaarlijks vervangen

Nachtlenzen gaan één jaar mee. Geadviseerd wordt om uw nachtlenzen ieder jaar te vervangen. Alleen op deze manier kan een goede werking van uw nachtlenzen gegarandeerd worden.