Blackfin monturen

Taibon Agordina, gelegen in de prachtige Italiaanse Dolomieten, is de vestigingsplaats van Blackfin. Dit familiebedrijf startte in 1971 als producent van brilmonturen voor andere merken maar is met hun eigen collectie Blackfin zeer succesvol. Wat begon met een klein aantal modellen in een paar kleuren is nu uitgegroeid tot een volwaardige collectie.

Blackfin, neomadeinitaly

Een Blackfin montuur komt in een mooie inspiratievolle omgeving tot leven. Van schetstekening tot prototype en uiteindelijk tot een perfect Blackfin montuur van volmaakt Italiaans design. Er zijn 53 stappen nodig om uit een plaat titanium een perfecte Blackfin te produceren. Hierbij is altijd handwerk nodig, ondanks de meerdere geautomatiseerde stappen.

 

Blackfin volgt de allerlaatste internationale trends maar zal nooit contact verliezen met hun oorsprong die in het imposante berglandschap Dolomieten ligt. Dat zou verraad zijn aan hunzelf en aan hun concept wat Made-in-Italy echt inhoudt. Blackfin is volledig geproduceerd in Italië – neomadeinitaly – door mensen met passie voor hun werk.